sportspro.fi logo

3 huippuluokan Active Gravel pyörää vertailussa!

Oletko valmis seikkailuun, joka vie sinut kaupungin vilinästä rauhallisille metsäpoluille ja syrjäisille hiekkateille? Gravelpyörät ovat vallanneet pyöräilymaailman monikäyttöisyydellään ja ajomukavuudellaan. Näiden pyörien kyky yhdistää maantie- ja maastoajon parhaat puolet tekee niistä täydellisen valinnan jokaiselle, joka haluaa kokea enemmän – olitpa sitten työmatkapyöräilijä, viikonlopun retkeilijä tai ultrapitkien matkojen sankari. Tässä artikkelissa sukellamme syvälle gravelpyörien maailmaan ja esittelemme kolme huippumallia, jotka tarjoavat huikeaa suorituskykyä ja ajonautintoa kaikissa olosuhteissa.

Vertailun sisältö

Active Gravel pyörät TOP 3

Arvosana: 10/10

Active Wanted 511 apex gravelpyörä

 • Huippuluokan Apex 1×11-voimansiirto
 • Kevyt ja kestävä alumiinirunko
 • Monipuoliset käyttömahdollisuudet maastossa ja maantiellä
 • Hydrauliset levyjarrut parantavat turvallisuutta
 • Mukautettavissa eri ajotyyleille ja -olosuhteille
 • Tyylikäs ja moderni muotoilu

Arvosana: 9.8/10

Active Wanted Gravel C2 Carbon gravelpyörä

 • Kevyt hiilikuiturunko
 • Laadukas vaihteisto
 • Tehokkaat jarrut
 • Monipuolisuus
 • Aerodynaaminen muotoilu
 • Helppokäyttöisyys

Arvosana: 10/10

Active Wanted Gravel 310 sora gravelpyörä

 • Kevyt ja kestävä alumiinirunko
 • Shimano Sora 2×9-vaihteisto
 • Mekaaniset levyjarrut
 • 700x38C renkaat
 • Gravel-mallin ohjaustanko
 • Ergonominen satula

3 huippuluokan Active Gravel pyörää

Active on Larun Pyörän oma talonmerkki, joka on suunniteltu kauttaaltaan Suomessa runkoja, niiden mitoitusta ja värejä myöten! Sähköavusteisia malleja lukuun ottamatta, myös kasaustyö tehdään meillä Lauttasaaressa. Oma talonmerkkimme tarjoaa vaihtoehtoja kaupunki-, maasto- ja lastenpyörissä ohittamattomalla hinta-laatusuhteella. Valikoimasta löytyy lisäksi aktiivikäyttöön suunnatut hiilikuituiset gravelpyörät sekä jäykkäperäiset maastopyörät.

Active-merkki luotiin vastaamaan kotimaan pyöräkysyntään, huomioiden tarkalleen vaatimukset ja ominaisuudet, joita asiakkaamme arvostavat. Jos etsit lyömätöntä hinta-laatusuhdetta gravel-, jäykkäperäisten maastopyörien, sähköfatbikejen tai lastenpyörien suhteen, tutustu oman Active-talonmerkkimme valikoimaan! 

Mikä tekee gravelpyörästä ainutlaatuisen?

Gravelpyörä on todellinen kameleontti, sopeutuen täydellisesti eri alustoille. Sen erityinen geometria yhdistää maantie- ja maastopyörän parhaat puolet, mikä tekee siitä monikäyttöisen kumppanin jokaiselle matkaajalle. Leveät renkaat tarjoavat erinomaisen pidon ja varmuuden niin jyrkissä nousuissa kuin nopeissa laskuissa, mahdollistaen vaivattoman etenemisen.

Monipuolinen varustelu, kuten useat kiinnityspisteet lisävarusteille, tekee siitä täydellisen seuralaisen pitkille retkille, työmatkoille ja jopa hiekkatiekisailuun. Pyörän reilusti tilaa renkaiden pyörimiselle varmistaa, ettei kura tai sora pysäytä matkaa, ja voimakas jarrujärjestelmä tuo lisäturvaa vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Paras gravelpyörä on sellainen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi, olipa se sitten asfalttiteillä rullaava maantiehaukka tai teknisillä reiteillä porskuttava seikkailija. Oikein valittuna se tarjoaa mahdollisuuden moniin uusiin polkuihin ja polkuihin elämässä.

Gravelpyörän valintaopas

Jokainen gravelpyöräilijä on ainutlaatuinen, ja siksi pyörä tulisi valita yksilöllisten tarpeiden mukaan. Mieti tarkkaan, aiotko käyttää pyörää enemmän maantieajossa, poluilla seikkaillen vai kenties molempia yhtä aikaa. On tärkeää huomioida pyörän runkomateriaali, rengasleveys ja vaihteiden määrä, sillä ne kaikki vaikuttavat merkittävästi ajokokemukseen.

Kevyt ja kestävä hiilikuitu on ihanteellinen maantiepyöräilyyn, sillä sen joustavuus ja tehokkuus tekevät pitkistä matkoista mukavia ja kevyitä. Alumiini ja teräs ovat jykevämpiä mutta edullisempia vaihtoehtoja, jotka soveltuvat erinomaisesti monikäyttöisyyteen ja kestävyyteen, varsinkin jos tarkoituksena on ajaa vaihtelevissa olosuhteissa.

Rengasleveys on ratkaiseva tekijä, sillä leveät renkaat parantavat vakautta ja pitoa sorateillä, kun taas kapeammat renkaat soveltuvat paremmin asfalttiajoon. Myös vaihteiden määrä kannattaa valita tarkkaan: useampien vaihteiden ansiosta mäkistenkin reittien nouseminen käy kevyesti, mutta yksinkertaisempi vaihdejärjestelmä voi olla huoltovapaampi ja riittävä tasaisilla maastopoluilla.

Ajomukavuuteen vaikuttavat myös ohjaustangon malli ja geometria, sillä ne määrittävät pyörän hallittavuuden ja kuljettajan ajotuntuman.

Gravelpyörät eri budjeteille

Gravelpyörän voi löytää eri hintaluokista, mutta jokaisen kannattaa harkita tarkkaan, mitä rahalla saa. Edullisemmissa vaihtoehdoissa on usein laadukkaita ominaisuuksia, kuten kestävät rungot ja riittävästi vaihteita sorareiteille ja kevyille poluille. Näissä malleissa saatetaan käyttää alumiinia tai terästä, jotka ovat erinomaisia materiaaleja harrastajille ja aloittelijoille.

Kalliimmat mallit voivat puolestaan tarjota hiilikuiturungon, joka yhdistää keveyden ja kestävyyden huippuunsa, sekä korkealuokkaiset komponentit, kuten hydrauliset levyjarrut ja kevyet vaihteistot. Sähköavustus on myös yleistymässä gravelpyörissä, mikä tekee vaativista maastoista selviämisen entistä helpommaksi.

Yhtä kaikki, tärkeintä on löytää pyörä, joka vastaa omia ajotottumuksia ja tavoitteita, jotta jokainen seikkailu olisi mahdollisimman nautinnollinen ja turvallinen.

Tehokkuus ja mukavuus yhdistettynä

Gravelpyörän geometria tekee siitä ainutlaatuisen; ajoasento on rento, mutta aerodynaaminen, mikä mahdollistaa pitkätkin retket ilman rasitusta. Tämä mukava ja optimoitu ajoasento vähentää selän, niskan ja käsien rasitusta, joten voit nauttia pidemmistäkin matkoista kivuttomasti.

Useissa malleissa on joustoa mukavuuden takaamiseksi, kuten integroituja jousto-ominaisuuksia rungossa ja ohjaustangossa, mikä vaimentaa tärinää ja iskuja epätasaisilla teillä. Tämä yhdistyy tehokkuuteen, joka näkyy niin nousuissa kuin tasaisilla sorateillä, missä gravelpyörä pääsee loistamaan nopeutensa ja vakauden ansiosta.

Kun otetaan huomioon pyöräilyn moninaiset hyödyt, kuten parempi kunto, kestävyys ja henkinen hyvinvointi, ei ole ihme, että gravelpyörät ovat kasvattaneet suosiotaan harrastajien ja seikkailijoiden keskuudessa.

 

TOP 3: Laajempi katsaus

Active Wanted 511 apex gravelpyörä

Plussat:

 • Tehokas Apex 1×11-voimansiirto
 • Kevyt ja kestävä alumiinirunko
 • Monipuoliset käyttömahdollisuudet
 • Hydrauliset levyjarrut

Miinukset:

 • Korkeahko hinta verrattuna perusmalleihin
 • Vaatii huoltoa säännöllisesti optimaalisen suorituskyvyn ylläpitämiseksi

Active Wanted 511 on ketterä ja luotettava gravel-pyörä, joka on erinomainen valinta Suomen sääolosuhteisiin. Sen monipuolisuus ja laadukkaat ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen ehdokkaan, kun etsitään parasta gravel-pyörää hiekka- tai asfalttiteille. Pyörä on suunniteltu tarjoamaan varma ja miellyttävä ajokokemus, olitpa sitten matkalla töihin tai seikkailemassa luonnossa. Wanted 511 loistaa suorituskykyisillä komponenteillaan, jotka takaavat tasaisen ja tehokkaan ajon vaihtelevissa olosuhteissa.

Gravel-pyörät ovat yleistyneet niiden monipuolisuuden vuoksi, ja Wanted 511 ei ole poikkeus. Rennon ajoasennon ansiosta pyöräily on miellyttävää, mikä vähentää rasitusta pitkänkin matkan aikana ja korostaa pyöräilyn hyötyjä. Pyörä sopii myös loistavasti treenikäyttöön. Vaikka tulokset riippuvat ajotyylistä ja intensiteetistä, tämä gravel-pyörä tarjoaa varmasti erinomaisen tuen tavoitteelliseen liikuntaan.

Pyörän moderni alumiinirunko on suunniteltu kestämään pitkäaikaista käyttöä suorituskyvystä tinkimättä. 12 mm läpiakselit ja kevyt hiilikuituhaarukka tekevät pyörästä tukevan ja ketterän, mikä parantaa ajotuntumaa. Nestelevyjarrut varmistavat turvallisen pysähtymisen kaikissa sääolosuhteissa. Leveät Maxxis Rambler -renkaat tarjoavat optimaalisen pidon ja rullaavat hyvin myös epätasaisessa maastossa. Kun lisäät pehmustetut pyöräilyhousut varustukseen, mukava ajo on taattu!

Teho- ja suorituskyky

Active Wanted 511 Apex gravelpyörässä on tehokas Apex 1×11-voimansiirto, joka tarjoaa laajan valikoiman vaihteita ja sujuvan ajokokemuksen. Tämä mahdollistaa tehokkaan polkemisen niin tasaisella maantiellä kuin vaativassa maastossa.

Laatu ja muotoilu

Pyörän runko on valmistettu kevyestä ja kestävästä alumiinista, joka kestää kovaa käyttöä. Tyylikäs ja moderni muotoilu yhdistettynä ergonomisiin yksityiskohtiin, kuten mukavaan satulaan ja ohjaustankoon, tekee ajamisesta miellyttävää.

Hinta-laatusuhde

Pyörä tarjoaa erinomaista suorituskykyä ja monipuolisuutta, mikä tekee siitä hintansa arvoisen sijoituksen. Vaikka hinta on korkeampi kuin perusmalleilla, sen ominaisuudet ja kestävyys oikeuttavat investoinnin.

Active Wanted Gravel C2 Carbon gravelpyörä

Plussat:

 • Kevyt hiilikuiturunko
 • Laadukas Shimano GRX 810 2×11 -vaihteisto
 • Tehokkaat hydrauliset levyjarrut
 • Monipuolinen käyttömahdollisuus
 • Tyylikäs ja aerodynaaminen muotoilu

Miinukset:

 • Korkeahko hinta
 • Ei sisällä valmiina lisävarusteita, kuten lokasuojia tai tavaratelinettä

Active Wanted C2 Carbon on moderni, kehittynyt ja urheilullinen gravel-pyörä, joka on rakennettu tarjoamaan ajajilleen maksimaalista suorituskykyä vauhdikkaaseen ajoon. Sen huippuluokan hiilikuiturunko tekee siitä äärimmäisen kevyen ja kestävän, mikä mahdollistaa ajon vakauden ja hallittavuuden kaikissa olosuhteissa. Pyörän joustava ja monipuolinen rakenne sopii erinomaisesti erilaisille maastotyypeille, olipa kyseessä soratiet, hiekkaiset polut tai sileä asfaltti. Ajomukavuutta lisäävät huolellisesti valitut komponentit, jotka tarjoavat luotettavuutta ja pitkää käyttöikää.

Wanted C2 Carbonin tekniset ominaisuudet, kuten Shimano GRX 400 2x10v -vaihteisto ja sisäiset vaijeriviennit, lisäävät sen luotettavuutta ja suorituskykyä. Sisäiset vaijeriviennit antavat tyylikkään ulkoasun ja suojaavat kaapelit likaantumiselta, mikä pidentää niiden käyttöikää. Rungon 12 mm läpiakselit lisäävät jäykkyyttä, mikä parantaa voimansiirtoa ja vähentää rungon vääntymistä. Sporttinen mutta rento runkogeometria tekee pyörästä mukavan pitkilläkin matkoilla ja antaa samalla mahdollisuuden pitää yllä vauhdikasta ajotyyliä.

Rungon tilava rengastila mahdollistaa jopa 50 mm leveiden 28-tuumaisen renkaiden käytön, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen pyörän erilaisille maastotyypeille. Lisäksi Shimano GRX 400 -vaihteisto ja levyjarrut tarjoavat tarkan vaihtamisen ja luotettavan pysäytyksen säässä kuin säässä. Tubeless-yhteensopivat WTB STi23 -vanteet yhdistettynä laadukkaisiin WTB Nano -renkaisiin tarjoavat pidon ja vakaan ajotuntuman myös haastavissa maastoissa.

Teho- ja suorituskyky

Active Wanted Gravel C2
on Shimano GRX 810 2×11 -vaihteisto, joka tarjoaa laajan valikoiman vaihteita erilaisiin maastoihin. Pyörän hydrauliset levyjarrut takaavat tehokkaan pysähtymisen kaikissa olosuhteissa, ja kevyet hiilikuituvanteet vähentävät painoa ja lisäävät nopeutta.

Laatu ja muotoilu

Pyörän runko on valmistettu korkealaatuisesta hiilikuidusta, joka tekee siitä kevyen ja kestävän. Aerodynaaminen muotoilu parantaa suorituskykyä, ja sisäiset kaapeloinnit antavat pyörälle tyylikkään ulkonäön ja suojaavat kaapeleita kulumiselta.

Hinta-laatusuhde

Vaikka Active Wanted Gravel C2 Carbon -pyörän hinta on korkeahko, sen tarjoama laatu ja suorituskyky tekevät siitä hintansa arvoisen. Pyörä on suunniteltu kestämään ja tarjoamaan erinomainen ajokokemus, mikä tekee siitä hyvän sijoituksen pitkällä aikavälillä.

Active Wanted Gravel 310 sora gravelpyörä

Plussat:

 • Kevyt ja kestävä rakenne
 • Luotettavat mekaaniset levyjarrut
 • Monipuolinen vaihteisto
 • Tyylikäs muotoilu

Miinukset:

 • Mekaaniset jarrut saattavat vaatia enemmän huoltoa kuin hydrauliset
 • Ei sisällä lokasuojia vakiona

Active Wanted Gravel 310 on ihanteellinen kumppani monipuoliseen pyöräilyyn, olitpa sitten lenkkeilemässä, matkalla töihin tai suunnittelemassa kevyttä retkeilyä. Sen monipuoliset ominaisuudet ja varusteluvaihtoehdot takaavat, että se suoriutuu hyvin sorateillä, asvaltilla ja missä tahansa maastossa. Tämä pyörä tarjoaa vakaan, luotettavan ajokokemuksen ja tukee tavoitteitasi, kuten pyöräily laihdutuksessa ja kunnon kohottamisessa. Gravel 310:n suunnittelussa on huomioitu sekä suorituskyky että mukavuus, tehden siitä täydellisen valinnan ympärivuotiseen käyttöön.

Kevyt alumiinirunko sisältää sisäiset vaijeriviennit, jotka paitsi parantavat pyörän ulkonäköä, myös suojaavat vaijereita sääolosuhteilta ja kulumiselta. 28 tuuman kiekot ja 40 mm leveät kuvioidut renkaat takaavat sulavan ja vakaan ajon hiekalla, soralla ja asvaltilla. Shimano Sora 2×9 -vaihteisto tarjoaa monipuolisen vaihteiston, jotta selviät vaivattomasti sekä ylä- että alamäistä, erityisesti kun käytät pehmustettuja pyöräilyhousuja lisämukavuuden takaamiseksi.

Mekaaniset levyjarrut mahdollistavat hallitun pysähtymisen kaikissa sääolosuhteissa, sateesta kuivaan. Voit luottaa pyörääsi vuoden ympäri, sillä Gravel 310 tarjoaa suorituskykyä ja mukautuvuutta jokapäiväiseen käyttöön sekä seikkailuja rakastaville että arjen pyöräilijöille.

Teho- ja suorituskyky

Active Wanted Gravel 310 Sora on Shimano Sora 2×9-vaihteisto, joka mahdollistaa sujuvan ja tehokkaan ajon erilaisissa maastoissa. Mekaaniset levyjarrut takaavat luotettavan pysäytystehon kaikissa sääolosuhteissa.

Laatu ja muotoilu

Pyörän runko on valmistettu kevyestä mutta kestävästä alumiinista, joka tarjoaa optimaalisen ajomukavuuden ja hallittavuuden. Sen hopeinen viimeistely ja moderni muotoilu tekevät siitä tyylikkään valinnan.

Hinta-laatusuhde

Active Wanted Gravel 310 Sora tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Sen laadukkaat komponentit ja kestävä rakenne tekevät siitä arvokkaan investoinnin niin harrastajille kuin aktiivipyöräilijöille.

Katso tästä myös muut pyörävertailumme

Usein kysytyt kysymykset

Polkupyörällä kyyditsemisellä on Suomessakin pitkät perinteet ja sitä näkee edelleen paljon. Pyörän tarakalla ei kuitenkaan saa kuljettaa ketään. Kyyditseminen on laissa kielletty. Lain mukaan polkupyörällä saa kyyditä vain 15 vuotta täyttänyt henkilö, joka saa kuljettaa yhtä korkeintaan kymmenvuotiasta lasta.

Laissa ei kuitenkaan ole mitään promillerajaa eikä poliisilla on oikeutta puhalluttaa pyöräilijää. Käytännössä poliisi siis puuttuu asiaan silloin, kun pyöräilijä on niin humalassa, ettei pysy pyörällä pystyssä ja on vaaraksi liikenteelle.

Jos pyörätiellä on stop-merkki, niin se velvoittaa pyöräilijää pysähtymään ja väistämään risteyksessä muita ajoneuvoja (ks. tieliikennelaki liite 3.2.). Tieliikennelaki 77 § Etuajo-oikeus- ja väistämismerkit: ”Etuajo-oikeus- ja väistämismerkeillä osoitetaan väistämisvelvollisuus.

Rinnakkain ajaminen polkupyörällä on kielletty, lukuunottamatta pyöräkatua, jossa rinnakkain ajaminen on sallittua. Tieliikennelaki ei salli rinnakkain ajamista yhdelläkään ajoneuvolla.

Cyclocross- ja gravelpyörät saattavat näyttää ensi silmäyksellä samankaltaisilta, mutta niiden käyttötarkoitukset ja ominaisuudet eroavat toisistaan merkittävästi. Cyclocross-pyörät on suunniteltu lyhyille, intensiivisille kilpailuille, ja niissä korostuvat ketteryys ja nopea käsiteltävyys. Niiden rungot ovat usein kevyitä ja ajoasento aggressiivinen, mikä parantaa suorituskykyä lyhyissä spurteissa ja tiukoissa mutkissa.

Gravelpyörät puolestaan on suunniteltu pidemmille, monipuolisille matkoille vaihtelevissa maastoissa. Ne tarjoavat mukavamman ajoasennon, leveämmät renkaat ja enemmän kiinnityspisteitä tavaroille, mikä tekee niistä erinomaisia pitkille seikkailuille ja retkille. Gravelpyörät ovatkin täydellinen valinta niille, jotka etsivät monikäyttöisyyttä ja mukavuutta vaihtelevissa olosuhteissa.

Gravelpyörä on erinomainen valinta monipuolisuutta ja seikkailuja arvostavalle pyöräilijälle. Sen vahvuus piilee kyvyssä yhdistää maantie- ja maastoajon parhaat puolet. Leveämmät renkaat tarjoavat vakautta ja pitoa erilaisilla alustoilla, kun taas mukava ajoasento ja useat kiinnityspisteet tekevät siitä ihanteellisen pitkille retkille ja matkustamiseen. Gravelpyörä sopii yhtä hyvin työmatkoille, viikonlopun maastoseikkailuihin kuin pitkille pyöräretkillekin. Monikäyttöisyytensä ja mukavuutensa ansiosta gravelpyörä on loistava investointi, joka tarjoaa iloa ja hyötyä vuosiksi eteenpäin.

Gravelpyörä on erityisesti suunniteltu monipuolisille ajo-olosuhteille, yhdistäen maantie- ja maastoajon ominaisuuksia. Sen tärkeimpiä piirteitä ovat leveämmät renkaat, jotka tarjoavat vakautta ja pitoa sorateillä, metsäreiteillä ja epätasaisilla alustoilla. Gravelpyörissä on yleensä mukava ajoasento ja runsaasti kiinnityspisteitä varusteille, mikä tekee niistä erinomaisia pitkille seikkailuille ja retkille. Gravelpyörä sopii niin työmatkapyöräilyyn kuin viikonloppujen maastoseikkailuihin, tarjoten ajomukavuutta ja monikäyttöisyyttä kaikissa olosuhteissa. Sen monipuolisuus tekee siitä suosikin pyöräilijöiden keskuudessa, jotka haluavat tutkia erilaisia reittejä ja maastoja.

 

Gravelpyörän geometria on yleensä rennompi kuin maantiepyörän . Korkeampi emäputki mahdollistaa rennomman ajoasennon ja pyörien vaakaputki on usein viistompi verrattuna maantiepyörien vaakaputkeen. Tämän ansiosta ohjaus on rennompi ja rauhallisempi, mikä on erityisen hyödyllistä epätasaisella alustalla ajettaessa